ezine.bg»Рецепти»Морски Дарове»Стриди по венециански

Стриди по венециански

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
29543161k
11/06/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Поводът трябва определено да е специален, щом сте решили да поднесете стриди по венециански"

Необходими Продукти

  • стриди - 24 бр.
  • зехтин
  • лимон
  • за соса
  • магданоз - 1 с.л. ситно нарязан
  • целина - 1 клонче, ситно нарязано
  • чесън - 1 скилидка, счукана
  • мащерка - 1 щипка
  • галета - 1 с.л.
  • черен пипер
  • вода - от стридите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете стридите, отворете ги внимателно и излейте вътрешната вода от всяка в купичка.

Махнете горните черупки на стридите, извадете самите стриди и измийте долната черупка.

Върнете стридите в тях и залейте с приготвения сос, от добре разбърканите съставки, залейте със зехтин и сложете да се изпекат на силен грил.

Поднесете стридите с резенчета лимон.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: