Пролетна баница със спанак и лук

10/06/2012
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 675
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малко масло задушете предварително почистените и накълцани лук, чесън, спанак, магданоз, копър и джоджен.

Оставете тази зелена смес да поизстине и към нея разбъркайте разтворената в киселото мляко сода, предварително разбитите яйца, натрошеното сирене, част от разтопеното масло, 2 щипки сол. Хубаво объркайте плънката.

Всяка ръчно точена кора се разделя на 2 части и всяка част се маже обилно разтопено масло. Набръчква се в подмазнена тава и върху нея се разпределя плънка.

Отгоре се слага друга кора, маже се с масло и така докрай. Може и да завиете плънката в корите и получените рула да редите в тавата. Наредената баница залейте със смес от 1 разбито яйце с малко масло и квасена сметана.

Сложете пролетната баница със спанак и лук да се изпече в предварително загряна на 180 градуса фурна. Изпечената баница напръскайте с вода и я запарете с кърпа.

Рейтинг

5 1
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Евелин
Евелин
19.05.2014 12:34
Вкусно! Няма нужда от повече думи!
0
0