ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Мусака»Мусака със зеле и картофи

Мусака със зеле и картофи

EfrosiaEfrosia
Джедай
484
1k
10
1k
Мусака със зеле и картофи
08/06/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции4-5

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете зелето. В сгорещената мазнина запържете накълцания лук и добавете зелето. Бъркайте за няколко минути и добавете подправки на вкус.

Картофите обелете и нарежете на не много тънки кръгове. Поръсете и тях с малко подправки. В намазнена тава започнете да редувате плътен ред картофи, отгоре зелето и така докрай.

Поръсете отново с малко подправки и разпределете малки кубченца масло. Долейте около 100 мл гореща вода и сложете ястието да се пече за около 30-40 минути в умерено загряна фурна.

Разбийте яйцата с гъстото кисело мляко и 2 с.л. брашно + щипка сода. С тази заливка полейте готовата мусака и подредете отгоре филийки домат. Върнете да се пече, докато стегне. Поднесете мусаката със зеле и картофи леко охладена.

Рейтинг

5 4
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: