Пудинг от извара

08/06/2012
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 594
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете предварително гриса в леко топличкото прясно мляко да набухне.

Разбийте яйцата със захарта много добре и ги добавете в голяма купа, където сте сложили изварата, заквасената сметана, ванилията, щипка сол.

Накрая разбийте с набъбналия грис и по желание стафиди. Цялото разбиване на сместа става продължително, докато всички гранулки се разбият. Сипете сместа в намаслена форма за печене и загладете.

Отгоре намажете с разбито яйце с малко сметана. Пудингът от извара се пече на 180 градуса за около 50-60 минути.

Оставете го да се охлади на стайна темепратура, а след това в хладилника. Поднесете изварения пудинг, нарязан на парчета с гарнитура от разбита сметана, карамелизирани плодове или любимото ви сладко.

Рейтинг

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
11.06.2019 09:29
Сладкишът е лек и приятен на вкус. Приготвя се бързо. За мен стафидите не са подходящи тук, не си отиват вкусово. Също така замених ванилията с лимночело. Лимоновият вкус мисля, че е по- подходящ към изварата. Използвах сладкарска извара от Лидл, имах и грис, купуван от Гърция, който се оказа много фин, така че се получи много нежна и ефирна консистенция без много бъркане.
0
0
Павлина Драганова
Павлина Драганова
22.07.2013 18:05
Правила съм подобен сладкиш,който пишеше,че е руски.На мен лично ми допадна,но останалите казаха,че не им е достатъчно сладък.Затова първото,което погледнах тук е количеството на захарта.Но,колко е според вас 0,7 ч.ч. захар???Бива ли такива мерки да се пишат?
0
0