Шоколадови пастички

05/06/2012
Валена
отВаленаНовак
"Ако имаше състезание по надяждане с шоколадови пастички, дали щяхте да се класирате поне на четвъртфинал?"
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене35 мин.
  • Общо55 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо14 820
  • Преглеждания за месеца179
  • Преглеждания за седмицата28
  • Рейтинг3.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтапя се на водна баня шоколада.
Разбъркайте брашното, какаото, содата и бакпулвера, а отделно разбийте маслото и захарта.

Към маслената смес добавете едно по едно яйцата и разбивайте непрекъснато. Разтопете шоколада с 1 с.л. от кафето или млякото и оставете да се охлади.

Половината от него добавете при непрекъснато разбиване към сместа с яйцата. След това разбъркайте сместа с останалото мляко и брашняната смес на порции.

Сипете сместа в правоъгълна добре намаслена тава и пъхнете да се изпече до готовност в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20-25 минути.

Изпечения и охладен блат нарежете на еднакви пастички. Останалия шоколад разтопете леко с течния шоколад и полейте пастичките с глазурата.
Като изстине блата се реже на малки пастички.
Намазват се с останалия шоколад.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 4
4 4
3 2
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар