Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пасти»Шоколадови пастички

Шоколадови пастички

EfrosiaEfrosia
Джедай
5062k11
Шоколадови пастички1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
"Ако имаше състезание по надяждане с шоколадови пастички, дали щяхте да се класирате поне на четвъртфинал?"

Необходими продукти

  • яйца - 2 броя
  • захар - 100 г
  • брашно - 75 г
  • какао - 2 с.л.
  • сода - 1/2 ч.л бикарбонат
  • бакпулвер - 1/2 ч.л
  • орехи - 50 г натрошени по желание
  • масло - 70 г
  • шоколад - 100 г
  • прясно мляко - 50 мл или кафе
  • течен шоколад - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтапя се на водна баня шоколада.

Разбъркайте брашното, какаото, содата и бакпулвера, а отделно разбийте маслото и захарта.

Към маслената смес добавете едно по едно яйцата и разбивайте непрекъснато. Разтопете шоколада с 1 с.л. от кафето или млякото и оставете да се охлади.

Половината от него добавете при непрекъснато разбиване към сместа с яйцата. След това разбъркайте сместа с останалото мляко и брашняната смес на порции.

Сипете сместа в правоъгълна добре намаслена тава и пъхнете да се изпече до готовност в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20-25 минути.

Изпечения и охладен блат нарежете на еднакви пастички. Останалия шоколад разтопете леко с течния шоколад и полейте пастичките с глазурата.

Като изстине блата се реже на малки пастички.

Намазват се с останалия шоколад.

Рейтинг

3.8
54
44
32
22
10
Дай твоята оценка: