Шоколадови пастички

Валена
Валена
Новак
05/06/2012
"Ако имаше състезание по надяждане с шоколадови пастички, дали щяхте да се класирате поне на четвъртфинал?"
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо16 566
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтапя се на водна баня шоколада.

Разбъркайте брашното, какаото, содата и бакпулвера, а отделно разбийте маслото и захарта.

Към маслената смес добавете едно по едно яйцата и разбивайте непрекъснато. Разтопете шоколада с 1 с.л. от кафето или млякото и оставете да се охлади.

Половината от него добавете при непрекъснато разбиване към сместа с яйцата. След това разбъркайте сместа с останалото мляко и брашняната смес на порции.

Сипете сместа в правоъгълна добре намаслена тава и пъхнете да се изпече до готовност в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20-25 минути.

Изпечения и охладен блат нарежете на еднакви пастички. Останалия шоколад разтопете леко с течния шоколад и полейте пастичките с глазурата.

Като изстине блата се реже на малки пастички.

Намазват се с останалия шоколад.

Рейтинг

5 4
4 4
3 2
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар