ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Друсани картофи с подправки

Друсани картофи с подправки

EfrosiaEfrosia
Джедай
483
1k
10
1k
Друсани картофи с подправки
05/06/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции3
"Резонно беше да се очаква, че след друсан кебап има и друсани картофи. Опитайте, защото няма как да не ви харесат"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресните картофи се измиват и почистват добре, след което се подсушават.

Олиото се загрява в дълбок незалепващ тиган с капак.

Сопват се картофите и се похлупват плътно с капака.

Запържват се на средна степен на котлона, като често тиганът се раздрусва, за да се запържат равномерно.

Оставете да се готвят 20 минути, раздрусвайки често и след това вижте дали са омекнали.

Добавете към сготвените вече картофи маслото, счукания чесън и всички останали подправки.

Слага се пак капака и се раздрусва леко за 2-3 минути на слаб огън.

Поднесете готовите друсани картофи с подправки с малко настърган кашкавал по желание.

Рейтинг

5 1
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: