Закуски с кайма

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
288
273
5
784
04/06/2012
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции12-14 бр.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо9 106
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в прясното мляко със захарта. След това от активизиралата се мая, брашното, солта, 1 яйце и кравето масло се замесва средно меко тесто.

Запържва се накълцания ситно лук, след това към него се добавя каймата и се бърка, докато и тя се запържи. Овкусява се със сол, черен пипер и малко шарена сол. Плънката се охлажда леко и се разбърква с 1 белтък.

От втасалото тесто се оформят топки, в средата на които се прави кладенче, пълни се с плънката и леко се покриват с тесто отгоре. Готовите закуски се оставят да втасат пак за малко, подредени в намазнена тава.

Намазват се с разбит жълтък и се пекат в загряна на 200 градуса фурна за около 25 минути или до готовност. По желание може да оформите закуските в малко по-малък размер и да ги изпържите от двете страни на маслена баня.

Рейтинг

5 6
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Кати
Кати
14.03.2015 14:01
Беляшите се пържат,както е показано на откраднатата снимка, а не се пекат във фурна!Печени вече са питки с кайма.
0
0
Анна
Анна
06.02.2014 13:39
Тези закуски си имат име - БЕЛЯШИ, руско-татарско.
3
0