Оригинална плескавица

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
366
19
8101
01/06/2017
"Вадете лютата ракия - днес сме на плескавици "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 684
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • свинско месо - 300 г
  • телешко месо - 300 г
  • лук - 150 г
  • черен пипер
  • сол
  • люти чушки
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Двата вида месо смиламе и овкусяваме със сол, черен пипер, добавяме част от скълцания лук и ако обичате по-пикантно - и скълцани люти чушлета.

Измесете сместа добре и оставете на хладно поне за 3 часа да се овкусява.

След това оформяйте по-големички кюфтета и ги изпечете на скара, а по желание може и да ги изпържите.

В подходяща чиния сложете останалия лук в средата и подредете около него плескавиците. Полейте с олио и поднесете.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар