Салата с червено цвекло и сметана

ЕфросияЕфросия
Джедай
468
561
10
1k
02/06/2012
Приготвяне80 мин.
Общо80 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 668
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и почистете червеното цвекло, както и пащърнака. Двете кореноплодни се настъргват на ренде и се смесват в купа.

Объркват се със сол и черен пипер на вкус. Зехтинът, оцетът и смлените орехи се разбъркват добре и се объркват към зеленчуците.

Накрая салатата се обърква със заквасената сметана и се сипва в правоъгълен съд, като се натиска и заглажда.

Слага се за 1 час в хладилника, за да се стегне леко. После се обръща в голяма и плоска чиния и се поднася.

Рейтинг

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар