Ярешки ребра на скара

02/06/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър3763322
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене30 мин.
  • Общо60 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 156
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • ярешко месо - по 3 котлета на порция
  • лук - 1 глава стар
  • розмарин - 1 клонка
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете лука и добавете малко зехтин, нарязания розмарин, пресования чесън, малко червен и червен пипер и сол.
Оформете котлетите, като обрежете месото от ребрата без да се прекъсва към месестата част до гръбнака.

Отрежете ребрените кости през средата, за да са по-къси и всяко котлетче се отрязва напречно с по-едно ребърце.

Висящата част от ярешкото месо завийте и забодете с клечка за зъби. Така приготвените котлетчета намажете с пастата, подредете ги в съд, покрийте с фолио и сложете за 1 нощ в хладилник да се маринова.

На следващия ден ги сложете да се изпекат в не много силно загряна скара от двете страни. Поднесете ярешките ребра на скара със свежа салата.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар