Език със сос от сметана и гъби

25/09/2012
Ася
отАсяНовак
"Впечатляващо вкусно и ароматно ястие, което да поднесете по специален повод "
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене50 мин.
  • Общо65 мин.
  • Порции2
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 056
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Езикът се измива и се вари със сол, морков, керевиз, дафинов лист и черен пипер.

След увирането се обелва и се нарязва на парчета, които се пускат в бульона.

Отделно се запържват лукът и гъбите Прибавя се брашното, слагат се и зеленчуците, отцедени от бульона и нарязани.

Запръжката се разрежда с бульон. Изсипва се в соса, който се оставя да ври заедно с езика.

Разбива се сметаната и се съединява със соса. Подправя се на киселина.

Поднася се с парче лимон.
подобни рецепти тук

Рейтинг

5 3
4 1
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар