Домашни милинки

Dark AngelDark AngelНовак
30/05/2012
"Обичан вкус от детството, с който искаме да отгледаме и децата си!"
Приготвяне35 мин.
Готвене30 мин.
Общо65 мин.
Порции16 бр.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо80 892
  • Преглеждания за месеца166
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в топлата вода заедно със захарта и малко брашно. Получената каша оставете да шупне. След това към нея добавете солта, олиото и останалото брашно и замесете меко тесто.

Готовото тесто разделете на 16 парчета и във всяко се завива парче сирене, предвидено за плънка. Оформят се топчета и се подреждат на разстояние едно от друго го в подмазнена тава. С длан притискаме всяка топка, приплескваме така, че да няма вече разстояние.

Върху всяка топка направете малка вдлъбнатина и сложете по парченце масло. Покрийте тавата с кърпа и оставете милинките да втасат до удвояване на обема си.

За заливката натрошете сиренето и го разбъркайте с запърженото в мазнината брашно. Накрая сместа се овкусява със сол и се се охлажда.

Залейте я върху втасалите милинки и сложете да се пекат в предварително загряна фурна на 180 градуса. Домашните милинки трябва да придобият приятен златист загар.

Рейтинг

5 14
4 5
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар