Картофи със сирене в гювече

ЕфросияЕфросия
Джедай
468
677
10
1k
28/05/2012
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 574
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистените картофи нарежете на половинки при нужда, а по-малките може да оставите цели.

Разпределете ги догоре в 4 гювечета, овкусете ги с подправките и соев сос и поръсете обилно с натрошено сирене.

Полейте със струйка олио или зехтин и долейте равни части бульон във всяко гювече.

Пъхнете гювечетата с капаците им във фурна да се изпекат за 45-50 минути на 200 градуса.

По желание накрая се чуква по едно яйце във всяко гювече с картофи и сирене.

Гювече с капак с традиционни цветни мотиви
Приготвяй си тази рецепта в:
Гювече с капак с традиционни цветни мотиви
4.69 лв.
Виж ››

В глинено гювече с капак се приготвят най-вкусните ястия от Българската кухня, затова не се колебайте да си поръчате едно.

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар