Скрити кюфтета

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k6311k
Скрити кюфтета
08/11/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2-3

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към сварените и прекарани през преса картофи се прибавя яйце, сол, брашно и магданоз. Всичко това се умесва, като се правят питки, големи колкото длан.

Между всеки две питки се слага малко сурово кюфте, приготвено от смляното месо, сол, пипер и магданоз.

Това кюфте се загъва в картофените питки, които се панират в брашно и яйце. Пържат се в малко гореща мазнина. При пърженето на повърхността им се образува светъл пръстен и ако той остане неизпържен, кюфтето от месо може да бъде сурово. За това изпържените кюфтета се изправят на ръба на тигана и се въртят, докато се изпържи целият пръстен.

Поднасят се с прясна салата или туршия, в зависимост от сезона.

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка: