Начин на приготвяне
Разделете жълтъците от белтъците. Отделно разбъркайте брашното и 1/2 от захарта. Кипнете млякото и постепенно при непрекъснато бъркане започнете да го прибавяте към брашното.
Преместете съда на слаб котлон и бъркайте до сгъстяване на сместа. Щом се сгъсти, снемете от огъня и оставете настрана.
Разбийте белтъците на твърд сняг с останалата захар. Отделно разбийте жълтъците до побеляване и внимателно ги смесете с белтъците.
Добавете и предварително накиснатия, набъбнал, разтопен и охладен желатин заедно с лимоновата кора.
Добре и леко объркайте и на части добавяйте крема с прясното мляко. Така получения крем разделете на 2 части, едната от които разбъркайте с 1-2 с.л. какао.
В подходящи купички започнете да редувате какаова и бяла смес. Сложете двуцветния крем в хладилник за 5-6 часа преди да поднесете.