Лесен двуцветен крем

24/05/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър3753322
  • Приготвяне25 мин.
  • Готвене25 мин.
  • Общо50 мин.
  • Порции8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 046
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете жълтъците от белтъците. Отделно разбъркайте брашното и 1/2 от захарта. Кипнете млякото и постепенно при непрекъснато бъркане започнете да го прибавяте към брашното.

Преместете съда на слаб котлон и бъркайте до сгъстяване на сместа. Щом се сгъсти, снемете от огъня и оставете настрана.

Разбийте белтъците на твърд сняг с останалата захар. Отделно разбийте жълтъците до побеляване и внимателно ги смесете с белтъците.

Добавете и предварително накиснатия, набъбнал, разтопен и охладен желатин заедно с лимоновата кора.

Добре и леко объркайте и на части добавяйте крема с прясното мляко. Така получения крем разделете на 2 части, едната от които разбъркайте с 1-2 с.л. какао.

В подходящи купички започнете да редувате какаова и бяла смес. Сложете крема в хладилник за 5-6 часа преди да поднесете. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 2
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар