ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Дивеч»Пъдпъдък на скара

Пъдпъдък на скара

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k6591k
Пъдпъдък на скара
18/05/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Тези пъдпъдъци може да не ви накарат да станете ловец, но ще ви направят заклет почитател на дивеча"

Необходими Продукти

  • пъдпъдъци - 4 бр. полуобезкостени (по около 140 г всеки)
  • зелен лук - 85 г
  • сос уорчестър - 2 с.л.
  • горчица - 1 с.л. на прах
  • мед - 60 мл
  • чесън - 4 големи скилидки (счукани)
  • лют червен пипер - 2 ч.л.
  • бяло вино - 230 мл
  • морска сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти за маринатата сипете в тенджера и загрейте сместа за 15-тина минути на умерен огън. Махнете от огъня и оставете да се охлади.

Сложете пъдпъдъците в тава за печене и сипете върху тях около 2/3 от маринатата. Останалата марината запазете за поливане по време на печенето.

Предварително загрейте скарата на сред огън. Пъдпъдъците оставете да се мариноват за 30-тина минути на стайна температура, след което печете по около 4 минути от всяка страна, като постоянно поливате с маринатата.

Махнете готовите пъдпъдъци от огъня и веднага ги поднесете.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: