Пъдпъдък на скара

Росица СтояноваРосица СтояноваДарт Вейдър16714119
18/05/2017
"Тези пъдпъдъци може да не ви накарат да станете ловец, но ще ви направят заклет почитател на дивеча "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо765
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • пъдпъдъци - 4 бр. полуобезкостени (по около 140 г всеки)
  • зелен лук - 85 г
  • сос уорчестър - 2 с.л.
  • горчица - 1 с.л. на прах
  • мед - 60 мл
  • чесън - 4 големи скилидки (счукани)
  • лют червен пипер - 2 ч.л.
  • бяло вино - 230 мл
  • морска сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти за маринатата сипете в тенджера и загрейте сместа за 15-тина минути на умерен огън. Махнете от огъня и оставете да се охлади.

Сложете пъдпъдъците в тава за печене и сипете върху тях около 2/3 от маринатата. Останалата марината запазете за поливане по време на печенето.

Предварително загрейте скарата на сред огън. Пъдпъдъците оставете да се мариноват за 30-тина минути на стайна температура, след което печете по около 4 минути от всяка страна, като постоянно поливате с маринатата.

Махнете готовите пъдпъдъци от огъня и веднага ги поднесете.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар