Свинско месо по селски със сос по южняшки

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k
412
301
24/05/2017
"Ето я най-вкусната причина да инвестирате в закупуването на хубава скара - това страхотно мариновано свинско "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо778
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1.8 кг от плешка
  • за сухата смес
  • червен пипер - 2 с.л.
  • чесън - 1 с.л. на прах
  • лук - 1 с.л. на прах
  • черен пипер - 2 ч.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • морска сол - 2 ч.л.
  • лют червен пипер - 1 с.л.
  • кафява захар - 2 с.л. светла
  • за соса за скара
  • морска сол - 2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • оцет - 4 с.л.
  • чесън - 1 ч.л. на прах
  • лют червен пипер - 1 ч.л.
  • петмез - 5 с.л.
  • доматен сос - 225 г от буркан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете кафявата захар заедно с всички останали сухи подправки, които са необходими за сухата смес.

Нарежете месото на парчета с дебелина около 5 см и ги оваляйте в получената суха смес и от двете страни. Остаевте настрана, за да поемат от подправките и да се мариноват.

Междувременно пригответе соса за скара. За целта смесете в тенджерка доматения сос с оцета, петмеза, лютия пипер, черния пипер, чесъна на прах и солта. Остаевте сместа да поври на умерен огън около 15-тина минути, като от време на време разбърквате.

Предварително загрейте скарата на среден огън. Печете маринованите парчета месо около 20-30 минути или докато станат напълно готови.

Обръщайте парчетата и ги намазвайте със соса от време на време.

Комплект за барбекю от 3 части в калъф
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект за барбекю от 3 части в калъф
18.99 лв.
Виж ››

Вземете този уникален комплект за барберкю за подарък или за себе си, или просто го подарете на себе си. Всичко, което ви трябва, за да се превърнете в царя на грила, е този комплект за барбекю от 3 части.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар