Кюфтета с бял сос

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k2k5k
Кюфтета с бял сос
13/06/2009
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
"Любим вкус, с който сме израснали!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От смляното месо, дребно нарязаната 1/2 глава лук, магданоза, яйцето, черния пипер, солта и сварения ориз се омесват, от което се правят кюфтетата, които се овалват леко в брашно.

В месен бульон се слагат магданоз и останалата половинка от лука, която предварително сме запекли. Когато поуври бульонът, се пускат кюфтетата и се варят, докато омекне оризът.

Махат се кюфтетата и бульона се прецежда. Приготвя се гладка каша от брашно, киселото мляко и малко бульон. Разбива се на огъня докато кипне. Маха се от огъня и се подправя с лимон и се излива върху кюфтетата.

Така приготвените кюфтета се поднасят залети с мазнина от изпържени в нея предварително настъргани моркови.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: