Зелен фасул с бял сос

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k599824
Зелен фасул с бял сос
21/05/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции4
"Едно постно ястие, което ще ви накара дълго да мечтаете"

Необходими Продукти

  • зелен фасул - 450 г
  • чедър - 120 г настърган
  • горчица - 1 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • галета - 4 с.л. (смесена с разтопено масло)
  • масло - 2 с.л.
  • брашно - 3 с.л.
  • прясно мляко - 230 мл
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете двата края на зеления боб и го сварете в подсолена вода докато омекне. След това го отцедете, като запазите около 120 мл от водата.

Разтопете 2 с.л. масло в тенджера и добавете с непрекъснато бъркане брашното. Бавно прибавете прясното мялко и варете на слаб огън докато се сгъсти, но не бива да спирате да бъркате. След това прибавете Чедъра, горчицата и запазената от варенето на боба вода.

Бъркайте докато Чедърът се разтопи. Прибавете солта и черния пипер. Намазнете тавичка с олио и сипете зеления фасул и соса, като редувате на слоеве.

Най-отгоре сипете галетата и маслото. Печете на 180 градуса за около 30 минути и поднесете ястието топло.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: