Капонатина Сицилиана

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
591
1k
22
2k
22/03/2020
Приготвяне35 мин.
Готвене20 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 031
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете патладжаните, обелете ги, нарежете ги по дължина и хубаво ги посолете, за да се отцеят за 20 минути от горчивината. После ги измийте, подсушете и нарежете на малки кубчета. Запържете ги в сгорещен зехтин до зачервяване и ги извадете в купа.

В същия тиган долейте още малко зехтин и запържете накълцаните много ситно лук и чесън. Извадете ги при патладжаните.

Доматите бланширайте във вряща вода, обелете ги, нарежете ситно и ги добавете към нарязаната целина, която се запържва в тигана. След малко добавете и 1-нарязаните маслини.

Добавете отново в тигана пържените патладжани и лук, разбъркайте ястието и оставете да се задушава за около 5 минути.

Финално добавете скълцаните леко каперси и овкусете с подправките, захарта и оцета.

Така приготвената Капонатина Сицилиана оставете да се охлади и поднесете върху брускети или препечени филийки като италианско предястие.

Рейтинг

5 2
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар