Масло Беарнез

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
290
377
6
822
Масло Беарнез1 / 2
13/05/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции8
"Добре дошли в кухнята на изисканите френски готвачи - ето и първият урок"

Необходими Продукти

  • лук - 3 глави шалот, ситно нарязан
  • винен оцет - 4 с.л.
  • бяло вино - 4 с.л.
  • естрагон - 1 ч.л. сух
  • масло - 225 г омекнало
  • морска сол - 1/2 ч.л.
  • магданоз - 1 ч.л. сушен
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

В подходящ малък тиган сложете да се готвят лука, оцета, виното и естрагона. След като заври, варете, докато се сгъсти и се получи хубав сос. Оставете го да изстине напълно.

Този сос прибавете към мекото масло и разбъркайте с магданоза и солта - трябва да се получи хомогенна смес.

Прехвърлете ароматното масло в средата на лист прозрачно или алуминиево фолио. Оформете на салам с него и сложете маслото в камерата.

Това апетитно масло традиционно прави компания на печена пържола на скара във френската кухня.

Изрежете парче масло (около 5 мм) и го сложете върху месото още преди да свалите пържолата от скарата - така то ще се разтопи апетитно по нея.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: