Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Ребърца»Телешки ребърца на скара

Телешки ребърца на скара

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
2965906
Телешки ребърца на скара2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
200 мин.
Порции
4
"Запасете се търпение и много, много, много бира - и двете ще ви трябват, за да се насладите на най-страхотните телешки ребърца"

Необходими продукти

  • за сухата смес
  • телешки ребърца - 4 бр. от гърба с гръбначната кост (към 180 - 230 г всяко)
  • черен пипер - 2 с.л.
  • чеснова сол - 1 с.л.
  • лучена сол - 1 с.л.
  • кайенски пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 с.л. сладък
  • за соса за намазване
  • олио - 60 мл
  • лимонов сок - 60 мл прясно изцеден
  • кетчуп - 2 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л. прясно смлян
  • горчица на прах - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Объркайте съставките за сухата смес и хубаво оваляйте ребрата от двете страни равномерно навсякъде.

В малка тенджерка разбъркайте съставките за сосчето за мазането на месото. Загрейте го за 10 минути на слаб до среден котлон.

Сложете ребърцата да се пекат на непряк огън на 110-120 градуса за около 2-4 часа (продължителността на печенето зависи от големината на ребрата).

Обърнете ги на втория час и намажете със соса - трябва да се получи глазура.

Ще познаете, че ребрата са готови, ако острието на нож минава спокойно през месото.

Преди да поднесете, разрежете на отделни порции на малки ребърца.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: