Портокалово суфле

EfrosiaEfrosia
Джедай
468
783
10
1k
21/05/2012
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции3-4 бр.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 914
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Суфле

Начин на приготвяне

Смесете в тенджера на котлона прясното мляко, размитото в малко вода нишесте и захар на вкус. Бъркайте и след като сместа кипне прибавете портокаловият сок.

Бъркайте непрекъснато и щом кипне, снемете от котлона и добавете при енергично разбъркване един по един жълтъците заедно с маслото и канелата.

Белтъците разбийте отделно на твърд сняг с щипка сол. Объркайте ги внимателно към крема, който трябва да се е поохладил.

Напълнете подходящи огнеупорни намаслени форми със сместа. Сложете да се изпекат на водна баня в предварително загряна фурна. Поднесете портокаловото суфле, поръсено с пудра захар.

Купа миксер с двоен капак 2.2 литра
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Купа миксер с двоен капак 2.2 литра
6.28 лв.
Виж ››

Голяма и много удобна за готвене купа миксер. Разбийте сместа ръчно или с помощта на пасатор - и по двата начин няма да има пръски наоколо. Купата миксер има двоен капак и силиконови крачета за стабилност при разбъркване.

Рейтинг

5 4
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар