ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Ребърца»Мариновани ребърца на скара

Мариновани ребърца на скара

EfrosiaEfrosia
Джедай
5071k112k
Мариновани ребърца на скара
19/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Ние отиваме да загреем скарата, а вие наглеждайте тези мариновани ребърца! После ще ги хапнем заедно"

Необходими Продукти

  • свински ребърца - 1 кг
  • За маринатата
  • лук - 1 глава кромид
  • чесън - 2 скилидки
  • домати - 1 брой + 4 с.л. доматено пюре (гъсто)
  • оцет - 4 с.л. винен
  • захар - 4 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л. + 2 - 3 щипки лют
  • черен пипер - прясно смлян, на вкус
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте ситно лука и чесъна и сложете да се запържи в мазнината. Добавете ситно нарязания домат, доматеното пюре, оцета, меда.

Разбъркайте и посолете на вкус. Добавете черен и червен пипер, захарта и горчицата и оставете да къкри за 5-10 минути.

Така приготвения сос за ребърца пасирайте до еднородна смес. Сипете нарязаните свински ребърца в голям плик, полейте соса, затворете плика и хубаво раздрусайте. Оставете в хладилника за 1 нощ.

На следващия ден изпечете свинските ребърца на загрята намазнена скара, като от време на време с помощта на четка ги мажете с маринатата.

Поднесете мариновани ребърца на скара със зелена салата с яйца.

Рейтинг

4.7
514
41
32
20
10
Дай твоята оценка: