ezine.bg»Рецепти»Риба»Крокети»Хрупкави рибни крокети

Хрупкави рибни крокети

IlariaIlaria
Новак
597413331k
Хрупкави рибни крокети
17/05/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10 бр.

Необходими Продукти

  • картофи - 600 г
  • риба - 300 г сьомга, бяла риба, микс от риби
  • каперси - 2 - 3 с.л.
  • аншоа - 5 - 6 филенца, отцедени от мазнината
  • копър - 1 с.л. накълцан пресен
  • черен пипер - прясно смлян, на вкус
  • яйца - 2 броя, разбити
  • брашно - 4 - 5 с.л.
  • корнфлейкс - 50 г обикновен, натрошен
  • масло - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте картофите и ги сварете без да ги преварявате в подсолена вода. След това ги обелете и оставете да изсъхнат добре от излишната течност. Намачкайте ги грубо

В тиган сипете малко вода, добавете черния пипер и малка щипка от нарязания копър и добавете сьомгата с кожата надолу.

Сложете капак и оставете да се готви за около 3-4 минути. След това я отцедете и я оставете да се охлади. Почистете внимателно от кожата и ако има костици.

Натрошете рибата при картофите и добавете копъра, ситно накълцаните каперси и аншоа и объркайте всичко внимателно. С навлажнени ръце оформете 10 средни по големина крокети.

Овалвайте рибните крокети първо в брашното, после в яйце и накрая в натрошения корнфлейкса.

В широк тиган загрейте маслото и пускате крокетите на порции да се изпържат до златисто. Поднесете с хрупкавите рибни крокети с гарнитура по избор.

Рейтинг

3.3
50
41
33
20
10
Дай твоята оценка: