Цикория на фурна

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
598
2k
31
2k
Цикория на фурна
17/05/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Сготви35 мин.
Общо50 мин.
Порции4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намаслете подходяща форма за печене с 1/2 от маслото и подредете предварително почистените (но не мити! ) цикории на 1 ред. Отстраняват се увехналите външни листа и дебелата основа и се забърсва с влажна кърпа при нужда.

При по-едрите цикории е добре да махнете долната част на горчивото дебело стебло. Върху цикориите в тавата разпределете останалото масло. Поръсете със захарта, малко сол и залейте с лимоновия сок и бульона.

Покрийте тавата с алуминиево фолио и сложете да се пече в предварително загряна на 170 градуса фурна за около 30 минути.

След това махнете фолиото, разпределете тънки листове кашкавал отгоре и върнете за 5-6 минути да се запече.

Може да поднесете така, а може и да отцедите соса от тавата, да го редуцирате в съд на котлона и да го овкусите с мащерката.

Поднесете цикорията на фурна, полята със соса.

Рейтинг

5 3
4 3
3 0
2 3
1 0
Дай твоята оценка: