Турска оризова торта - Пиринчли татлъ

ЕфросияЕфросия
Джедай
468
568
10
1k
15/12/2019
"Бива ги комшиите в приготвянето на невероятно вкусни десерти, няма спор по този въпрос "
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо10 101
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете портокаловите кори в рома.

Сложете измития и отцеден ориз да се вари във вода за 2 минути. Кипнете млякото отделно и добавете в него захарта, ванилията и отцедения полусварен ориз.

Щом уври оризът, оставете да се охлади напълно и разбъркайте с жълтъците. Отново объркайте хубаво и добавете портокаловите кори, както и други сушени или захаросани плодове по избор.

Разбийте белтъците на твърд сняг и ги объркайте внимателно към оризовата смес.

Карамелизирайте захарта в тавичка или кексова форма, като я разбъркате с лимонов сок и лъжичка вода. Оставете да се охлади и разпределете отгоре ориза.

Сложете тавата с оризова торта на водна баня и пъхнете да се изпече за 30-40 минути в умерено загряна фурна. Готовата турска оризова торта Пиринчли татлъ обърнете в поднос и поднесете.

Тази турска торта е интересно предложение и още ви допадне, ако сте фенове на оризовия пудинг или класически сутляш.

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар