Пролетна супа с киселец и картофи

15/05/2012
А.Борисова
отА.БорисоваНовак
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене30 мин.
  • Общо50 мин.
  • Порции8-10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 080
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • киселец - 400 г
  • картофи - около 1 кг
  • магданозен корен - 1 брой
  • мазнина - 4 с.л.
  • лук - 1 глава кромид или връзка зелен
  • моркови - 1 брой
  • сол - на вкус
  • черен пипер - прясно смлян, на вкус
  • за застройката
  • сметана - 4 с.л.
  • яйца - 1 брой
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете картофите, измийте ги и ги нарежете на кубчета.

Нарежете ситно магданозения корен и заедно с картофите го сложете да се варят за 5 минути в 2 литра кипнала вода.

Отделно запържете накълцаните лук и моркови в мазнината. Добавете ги към супата и оставете да се вари до омекване на картофите.

10 минути преди да свалите супата, добавете почистения и накъсан киселец.

Готовата пролетна супа с киселец и картофи снемете от котлона и застройте с разбитото яйце със сметаната.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар