Скариди с бира и пресни подправки

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k
412
301
03/05/2017
"Това ястие ще ви накара да се влюбите в Средиземноморската кухня "
Приготвяне15 мин.
Готвене5 мин.
Общо20 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо823
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • скариди - 900 г обелени и добре почистени
  • сибирски лук - 2 с.л. нарязан
  • магданоз - 2 с.л.
  • бира - 330 мл тъмна
  • чесън - 2 счукани скилидки
  • морска сол - 1.5 ч.л.
  • черен пипер
  • зелен лук - 2 стръка
  • маруля - нарязана на лентички
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа смесете всички продукти без зеления лук и марулята. Покрийте и охладете за няколко часа, като периодично разбърквате.

След това извадете купата от хладилника, отцедете скаридите от маринатата. Загрейте скарата на умерен огън.

Сложете скаридите в тиган с дебело дъно и сложете върху скарата.

Печете скаридите докато видите че порозовяват и омекват (около 2 минути от всяка страна). Не ги печете твърде дълго, защото ще станат твърди.

Сервирайте ги върху марулята и поръсете с нарязания зелен лук.

Подложна чиния с брокатен ефект ф33
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Подложна чиния с брокатен ефект ф33
8.49 лв.
Виж ››

Придайте стил и елегантност на трапезата с красива подложна чиния, върху която ще сервирате своите специалитети. Страхотно качество и дизайн. Може да избирате между 4 цвята. Подложната чиния с брокат ще спечели сърцето на всяко кухненско шкафче на мига - и вашето, разбира се.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар