Картофен хляб с 2 вида брашно

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
167
15082
02/05/2017
"Предизвикателство за любителите на домашния хляб - картофен хляб с два вида брашно "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо715
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите и ги нарежете, сварете ги до готовност. След това ги прецедете и ги оставете настрана, оставете 150 мл от водата, в която са се варили.

Пресейте двата вида брашно, добавете солта, маята и кима. Оформете кладенче и сипете отделената вода, пасираните картофи и зехтина.

Замесете гладко и еластично тесто, сложете го в добре намаслена съд и го покрийте с кърпа. Оставете да втаса за около час - трябва да удвои обема си.

След това отново го премесете, оформете като елипса и поръсете с отделеното пълнозърнесто брашно, отново го покрийте с кърпата, за да втаса повторно.

След още 30 минути направете разрези по хляба и сложете да се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар