Руски сладки Пряники

ЕфросияЕфросия
Джедай
468
554
10
1k
13/12/2019
Приготвяне25 мин.
Готвене15 мин.
Общо40 мин.
Порции30
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 890
  • Преглеждания за месеца79
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг3.9 от 5

Необходими Съставки

  • захар - 300 г
  • яйца - 1 брой
  • олио - 2 с.л.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • какао - 30 г
  • лимони - 1 с.л. настъргана лимонова кора
  • подправки - 1 с.л. смес от канела, джинджифил, карамфил и кардамон
  • сметана - 180 г заквасена
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • брашно - 450 - 500 г
  • За глазурата
  • пудра захар - 175 г пресята
  • лимони - 3 - 4 с.л. лимонов сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте в голяма купа захарта, яйцето и олиото до получаване на гладък крем. Прибавете какаото, солта, лимоновата кора и подправките.

Добре разбъркайте и сипете предварително разбърканата сода със заквасената сметана. Прибавете на 2 пъти брашното и омесете меко тесто. Оставете го да почине за 15 минути.

След това късайте от тестото топчета с големината на орех, оформяйте дребни сладки и ги подреждайте в тава, застлана с хартия за печене.

Сложете руските сладки Пряники да се изпекат в загряна на 180 градуса около 15 минути. След това добре охладете готовите сладки с какао върху решетка.

Разбъркайте пудрата захар с лимоновия сок и намажете руските сладки с тази глазура. Оставете да престоят 1 нощ, преди да ги поднесете. Класическа руска рецепта!

Рейтинг

5 1
4 5
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Бени
Бени
26.06.2013 15:41
нищо общо рецепта-снимка! Това не снимката са напукани шоколадови сладки! Не заблуждавайте хората!
0
0