Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Свински ребърца на фурна

Свински ребърца на фурна

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
2965906
Свински ребърца на фурна3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Причина номер 1 никога, ама никога да не станем вегетарианци - тези сочни свински ребърца на фурна"

Необходими продукти

  • свински ребърца - 1 кг
  • соев сос - 1 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • горчица
  • кетчуп - 1 с.л.
  • чесън - на прах
  • кимион
  • черен пипер
  • червен пипер
  • вода - малко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете ребърцата на порции.

Смесете всички съставки намажете ребърцата. Сложете ги в хладилника за престоят около 2 часа, като покриете тавата с фолио.

След това сложете ребърцата да се пекат на 200 градуса. Намажете ги веднъж с маринатата, преди да ги обърнете да се изпекат и от другата страна.

Готовите ребра поднесете с халба бира.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
На това му казвам вкусни свински ребърца - мога да ги ям всеки ден
28.03.2023 07:50
Анонимен
Анонимен
Колко време се пече на фурна? Оставяме ли фолиото първоначално, докато започне да се пече? На студена фурна или на загрята се слагат?
29.01.2019 20:41
29
1
Покажи всички подкоментари
Райна Христева
Райна Христева
рецептата е много добра,стана вкусно
08.01.2019 16:17
5
1