Шаран в кора

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k
2k
4k
Шаран в кора
06/12/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции1
"Класика в кухнята - шаран в кора А от нас - Наздраве!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Измиваме добре и почистваме шарана. Подготвяме плънка от ситно нарязан и запържен лук, към който се прибавят накълцани орехови ядки, магданоз, сол и черен пипер.

Приготвяме тесто от пресятото брашно, което смесваме със сол и хладка вода. Оставяме малко да престои и от него приготвяме една кора. Намазняваме я и върху нея поставяме намазнения също шаран.

Кората се сгъва като и се придава форма на риба. Правят се уста, опашка, перки.

Така приготвената рибена кора се маже с мазнина и се пече.

Поднася се топло.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: