Шаран в кора

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k3k12k
Шаран в кора1 / 2
06/12/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
1
"Класика в кухнята - шаран в кора А от нас - Наздраве!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре и почистваме шарана. Подготвяме плънка от ситно нарязан и запържен лук, към който се прибавят накълцани орехови ядки, магданоз, сол и черен пипер.

Приготвяме тесто от пресятото брашно, което смесваме със сол и хладка вода. Оставяме малко да престои и от него приготвяме една кора. Намазняваме я и върху нея поставяме намазнения също шаран.

Кората се сгъва като и се придава форма на риба. Правят се уста, опашка, перки.

Така приготвената рибена кора се маже с мазнина и се пече.

Поднася се топло.

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: