Бързи питки на тиган

10/05/2012
Барфи
отБарфиНовак
"Най-вкусната манджа е тази, която е поднесена с домашно приготвени питки!"
  • Приготвяне25 мин.
  • Готвене25 мин.
  • Общо50 мин.
  • Порции6-7 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо66 151
  • Преглеждания за месеца592
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментари15 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 500 г
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • олио - около 80 мл
  • вода - около 150 мл хладка
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте в голяма купа брашното, солта, бакпулвера и захарта. Долейте олиото и разбъркайте с ръка, докато се получат трохи.

Постепенно доливайте по малко вода, докато се получи средно меко тесто, което не лепне по ръцете. Оставете го да почине за 15 минути и го разделете на 6-7 топки.

Сложете върху загрят котлона сух тиган на 2/3 от капацитета на котлона. Разточвайте питките с големината на тигана и ги слагайте една по една да се запекат.

Всяка питка се пече около 2 минути от всяка страна. Още горещи, намажете питките с масло.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 16
4 10
3 4
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (15)

Todor Todorov
Todor Todorov
08.12.2018 18:48
В вашата рецепта предролагам че е вярно количеството вода.
0
0
Todor Todorov
Todor Todorov
08.12.2018 18:40
Алиана ,искам да се извиня ,не си дадох сметка че не е публикувана от Вас,
0
0
Todor Todorov
Todor Todorov
08.12.2018 17:08
Здравейте Алиана,
Имам един въпрос-в рецептата сте дали да се замеси средно меко тесто с 0.500гр. брашно и 150мл. вода така че да не лепне ПИТАМ СЕ ВЪЗМОЖНО ЛИ Е ДА СЕ ПОСТИГНЕ С КОЛИЧЕСТВОТО ВОДА КОЕТО СТЕ ПРЕПОРЪЧАЛИ ВЪВ ВАШАТА РЕЦЕПТА?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв