ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Питки»Бързи питки на тиган

Бързи питки на тиган

EfrosiaEfrosia
Джедай
5061k112k
Бързи питки на тиган
10/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Най-вкусната манджа е тази, която е поднесена с домашно приготвени питки!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте в голяма купа брашното, солта, бакпулвера и захарта. Долейте олиото и разбъркайте с ръка, докато се получат трохи.

Постепенно доливайте по малко вода, докато се получи средно меко тесто, което не лепне по ръцете. Оставете го да почине за 15 минути и го разделете на 6-7 топки.

Сложете върху загрят котлона сух тиган на 2/3 от капацитета на котлона. Разточвайте питките с големината на тигана и ги слагайте една по една да се запекат.

Всяка питка се пече около 2 минути от всяка страна. Още горещи, намажете питките с масло.

След това може да сервирате тези бързи питки с всякакви плънки или като допълнение към любимото основно ястие.

Рейтинг

4.2
516
410
34
23
10
Дай твоята оценка: