Домашни кемерки

фифифифиНовак
08/05/2012
"Нищо не може да се сравни с вкуса на току що извадени от фурната домашни кемерки "
Приготвяне35 мин.
Готвене40 мин.
Общо75 мин.
Порции12-15 бр.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо19 679
  • Преглеждания за месеца63
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4.1 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете брашното с маята, солта, захарта. Разбъркайте содата в киселото мляко да шупне и добавете към брашното заедно с белтъка от яйцето, олиото и водата. Замесете меко и гладко тесто, което трябва да втаса за около 40 минути на топло.

През това време пригответе плънката, като запържите накълцания лук и добавите каймата. Бъркайте, докато и тя се запържи раздроби и добавете доматеното пюре с малко сол и ронена чубрица на вкус. Оставете да се охлади.

Късайте топки с големината на шепата си от втасалото тесто. Леко ги разточвайте с дебелина около 1 с.л., по средата слагате от плънката и прегънете като джоб или оформете топки.

Подреждайте така приготвените домашни кемерки в подмазнена тава и оставете пак да втасат. Намажете ги с разбития с 1 с.л. олио жълтък и сложете да се изпекат в умерено загряна фурна.

Рейтинг

5 5
4 2
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар