Портокалов баварски крем

А.БорисоваА.БорисоваНовак
08/05/2012
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции8-10 бр.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 529
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте прясното мляко със захарта на котлона. При непрекъснато бъркане добавете разбитите яйца, след което предварително накиснатия в няколко лъжици вода желатин.

Върнете крема на котлона и бъркайте, докато се посгъсти, след което прибавете сметаната и пюрето от обелените и пасирани портокали.

Ако пюрето е много течно, мое предварително леко да го отцедите. Разбъркайте добре и разсипете в подходящи десертни чаши.

Сложете Баварския портокалов крем в хладилник за няколко часа. Поднесете крема обърнат, залят с портокалов топинг или размито в малко вода сладко от портокали.

Рейтинг

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар