Портокалов баварски крем

08/05/2012
А.Борисова
отА.БорисоваНовак
  • Приготвяне25 мин.
  • Готвене20 мин.
  • Общо45 мин.
  • Порции8-10 бр.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 447
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте прясното мляко със захарта на котлона. При непрекъснато бъркане добавете разбитите яйца, след което предварително накиснатия в няколко лъжици вода желатин.

Върнете крема на котлона и бъркайте, докато се посгъсти, след което прибавете сметаната и пюрето от обелените и пасирани портокали.

Ако пюрето е много течно, мое предварително леко да го отцедите. Разбъркайте добре и разсипете в подходящи десертни чаши.

Сложете Баварския портокалов крем в хладилник за няколко часа. Поднесете крема обърнат, залят с портокалов топинг или размито в малко вода сладко от портокали. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар