Баница със сирене и яйца

20/05/2009
Яна
отЯнаНовак
"Това е най-приготвяната баница и въпреки това всяка домакиня има своя рецепта за нея "
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене25 мин.
  • Общо55 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо11 436
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От пресятото брашно отделете 1/2 чаша за ръсене.

Останалото изсипете в намазана с олио плитка тенджера. Направете кладенче в брашното и в него сложете олиото, оцета, солта и яйцето. Налейте 1 чаша хладка вода и замесете не много твърдо тесто. Месете, докато се образуват шупли, след което го оставете да престои на хладно 30 мин.

Разделете тестото на три части.

От всяка част накъсайте по 10 топчета. Всяко топче разточете на кора с големина на чаена чинийка. Слепете ги по 10 с полу разтопеното масло и ги сложете в хладилника, докато маслото замръзне.

Разточете първият лист от десет слепени корички според големината на тавата, в която ще печете баницата. Сложете го в намаслена тава, наръсете с масло, сложете от сиренето, смесено с яйцата, покрийте с втория лист и т. н.

Печете в предварително загрята фурна.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар