ezine.bg»Рецепти»Предястия»Охлюви с лапад

Охлюви с лапад

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
599
2k
31
2k
Охлюви с лапад
07/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции2

Необходими Продукти

  • охлюви - 250 - 300 г без черупки
  • лапад - 1 връзка
  • лук - 2 глави кромид
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • вино - 1 ч.ч. бяло
  • мазнина - 80 мл олио
  • сметана - около 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За рецептата Охлюви с лапад предварително почистените от черупките, сварени и почистени от жили охлюви се прибавят в широк тиган, в който вече се е запържил ситно накълцания лук.

По желание добавете и скълцан чесън на вкус. Долива се вино и всичко се оставя да къкри, докато алкохолът се редуцира.

Лападът се почиства, накълцва и бланшира за 4 минути в подсолена вода. Вади се и без да се отцежда много, се пасира.

Така приготвеният лапад се добавя в тигана при охлювите и лука, и ястието с охлюви се овкусява с всички подправки. Долива се течната сметана и след около 5 минути охлювите с лапад се снемат от котлона.

Вкусно ястие с лапад, която можете да приготвите през пролетта например.

Рейтинг

5 2
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка: