Индийски хляб Чапати

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
598
2k
31
2k
06/12/2019
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо6 357
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добавете към брашното солта и водата (прясното или кисело мляко) и постепенно замесете меко тесто за около пет минути.

Намазнете ръцете с олио и продължете да месите индийския хляб.

Разделете полученото тесто на 10-12 части и ги оформете на топчета. Оваляйте всяко топче в брашно и го разточете на кръг с дебелина не по-малко от 4 мм.

Така приготвените плоски питки се пекат на нагорещен сух тиган с дебело дъно, като се въртят. Щом се изпекат от едната страна, се обръщат от другата.

Щом започнат да се надува по краищата, притиснете по средата леко със суха кърпа. Щом махнете кърпата, цялата питка трябва да се надуе.

Вадете готовите питки, мажете ги с масло и ги завивайте, за да се задушат или ги нареждайте една върху друга.

Рецептата за индийски хляб Чапати е изпълнена!

Рейтинг

5 8
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар