Свинско месо с аспержи

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k7101k
Свинско месо с аспержи
20/01/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2
"Ароматно, изтънчено и много вкусно свинско, чийто вкус дълго няма да забравите"

Необходими Продукти

  • свинско месо - филе 500 гр.
  • лимонова кора - 2 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • фъстъчено олио - 2 с.л.
  • аспержи - 250 гр.
  • лук - 1 глава
  • джинджифил - 1 ч.л.
  • домати - 2 бр.
  • ядки - фъстъци - 2 с.л.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското филе нарязано на тънки ивици, счукания чесън, лимоновата кора, захарта, солта и половината от фъстъченото олио се объркват добре в голяма купа. Захлупват се и се слагат в хладилника за 10 мин.

Аспержите нарязани на половина се сваряват докато омекнат. Изплакват се със студена вода и се отцеждат.

Останалото фъстъчено олио се загрява в голям тиган. Лукът нарязан на филийки и настъргания джинджифилът се запържват бързо, докато лукът омекне, и се изваждат от тигана.

Свинското се слага в същия тиган и се запържва бързо на порции до златисто. Всичкото месо се връща в тигана заедно с лучената смес, нарязаните на кръгчета домати, аспержите и фъстъците. Запържва се бързо, докато се получи еднородна смес.

Ястието се поднася, поръсено с магданоз.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: