Кюфтета от леща и картофи

05/05/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър3753322
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене35 мин.
  • Общо55 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 035
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената и измита леща се сварява с неголямо количество вода с почистените цели глави чесън.

Отделно се сваряват и почистените картофи. След това се обелват, охлаждат и настъргват. Сварената леща се прецежда и се смесва с картофите.

Чесънът се изчиства от люспите, пюрира се и се добавя към картофите. Добавят се яйцата и подправките на вкус и всичко се разбърква добре.

Кашкавалът се нарязва на малки кубчета. С навлажнени ръце се взема от сместа за кюфтетата, разстила се върху длан и по средата се слага парче кашкавал и се оформя овално кюфтенце.

Така приготвените кюфтета от леща и картофи се оставят в хладилника за 30 минути. След това леко се приплескват, овалват се в галета и се пускат да се пържат в сгорещена мазнина от двете страни. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ангелена
Ангелена
12.05.2014 19:59
Кюфтенцата станаха превъзходни!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв