Ръжен хляб

EfrosiaEfrosia
Джедай
5041k112k
Ръжен хляб
01/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции1

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в леко топлото прясно мляко заедно със захарта. Оставете да втаса на топло.

След това я добавете към брашната в голяма тава и долейте разбитото кисело мляко, солта, олиото. Замесете гладко тесто и го оставете хубаво да втаса.

Застелете тава или форма с хартия за печене. Оформете втасалото тесто и поръсете с брашно от всички страни ръжения хляб. Сложете го в тавата и пак поръсете с малко брашно при нужда.

Оставете да втаса хляба с мътеница за още 30-40 минути. И сложете ръжения хляб с мая да се опече в загряна умерена фурна.

Изпеченият ръжен хляб се завива с кърпа, докато се охлади.

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: