Славянски гювеч с агнешко

29/04/2012
Приготвяне25 мин.
Готвене90 мин.
Общо115 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 139
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 800 г
  • лук - 4 - 5 глави
  • чушки - 8 броя
  • домати - 7 - 8 броя
  • ориз - 200 г
  • мазнина - 100 мл олио или зехтин
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • магданоз - 2 с.л. накълцан
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете агнешкото без кокал на порции или големи парчета. Сложете да се запържи, след което го извадете и в същата мазнина запържете до златисто накълцания едро лук.

Щом омекне, добавете, 1-2 нарязани ситно домата и разбъркайте с червения пипер. Долейте топла вода или бульон и върнете агнешкото.

Щом месото поомекне, добавете ситно нарязаните чушки, останалите домати и измития ориз. Прехвърлете ястието в гювеч, долейте малко топла вода и сложете да се пече до готовност.

Изпечения славянски гювеч с агнешко поръсете с прясно накълцан магданоз.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар