Арменски сладки

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
291
390
6
770
Арменски сладки
28/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции30
"Славата на арменските сладки се носи по цял свят неслучайно, опитайте и ще разберете"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете водата заедно с олиото да заврат, след което добавете содата и солта и снемете от котлона.

Сипете брашното наведнъж и бъркайте енергично с дървена лъжица. Щом се получи стегната топка тесто, оставете да изстине напълно.

От тестото откъсвайте топченца и приплесквайки ги леко в дланта си, сложете вътре малки парченца локум и орехи.

Оформяйте отново на топчета и ги подреждайте в тава, застлана с хартия за печене. Сложете сладките с локум да се пекат на 180 градуса до зачервяване.

Изпечените арменски сладки, още горещи оваляйте в смес от пудра захар и ванилия, или ванилена захар.

Чудесни ванилени сладки, подходящи и за любителите на веган десерти.

Рейтинг

5 19
4 6
3 1
2 2
1 0
Дай твоята оценка: