Арменски сладки

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
366
19
8120
28/12/2019
"Славата на арменските сладки се носи по цял свят неслучайно, опитайте и ще разберете "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции30
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо34 587
  • Преглеждания за месеца121
  • Преглеждания за седмицата33
  • Коментари13 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете водата заедно с олиото да заврат, след което добавете содата и солта и снемете от котлона.

Сипете брашното наведнъж и бъркайте енергично с дървена лъжица. Щом се получи стегната топка тесто, оставете да изстине напълно.

От тестото откъсвайте топченца и приплесквайки ги леко в дланта си, сложете вътре малки парченца локум и орехи.

Оформяйте отново на топчета и ги подреждайте в тава, застлана с хартия за печене. Сложете сладките с локум да се пекат на 180 градуса до зачервяване.

Изпечените арменски сладки, още горещи оваляйте в смес от пудра захар и ванилия, или ванилена захар.

Чудесни ванилени сладки, подходящи и за любителите на веган десерти.

Рейтинг

5 19
4 6
3 1
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (13)

Изпрати
Галя
Галя
31.01.2014 16:39
Много са вкусни. Днес моята колежка почерпи. Страхотни са.
3
0
Жани
Жани
17.12.2013 16:44
Ако нямам хартия за печене, тавата трябва ли да е намазана с олио?
1
0
Аси
Аси
13.11.2013 17:32
Сладките са страхотни!Правя ги често,но съвета ми е да се добави още малко брашно за да не стане лепкаво тестото и по лесно да се оформят топчетата.
4
0