Киш с лапад

ЕфросияЕфросия
Джедай
468
554
10
1k
27/12/2019
"Пролетта е сезона на свежите зеленчукови предложения, затова за вас избрахме този прелетен киш с лапад "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо9 069
  • Преглеждания за месеца134
  • Преглеждания за седмицата13
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете всички продукти за тестото заедно и полученото хомогенно тесто за киш завийте в прозрачно фолио.

Оставете го за 30-40 минути в хладилника.

След това намаслете форма за печене, разточете тестото и го прехвърлете внимателно в тавата, като покриете и стените.

Краищата подрежете и сложете приготвения киш да се изпече в умерено загряна фурна, докато се зачерви.

За плънката разбийте яйцата и ги разбъркайте с натрошеното сирене, нарязаната на ситно шунка, накълцан магданоз, малко сол при нужда и черен пипер на вкус.

Накрая добавете почистения, бланширан за кратко и нарязан лапад. Объркайте добре.

Върху запечения блат подредете кръгчета домат и отгоре сипете плънката равномерно.

Поръсете обилно с настърган кашкавал и сложете киша с лапад да се запече до приятен загар.

Невероятен киш с лапад и сирене!

Рейтинг

5 1
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
дими
дими
20.03.2015 19:01
непременно две връзки зелен лук или праз.иначе е много вкусно
0
0