Прясно зеле в гювеч

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k586615
Прясно зеле в гювеч
08/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции4
"Магически вкусно прясно зеле, приготвено в глинен гювеч"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете зелката от външните листа, махнете кочана и нарежете зелето на фини ивички. Претрийте ги, за да омекнат добре. Нарежете на кръгчета моркова, обелете и настържете доматите.

Смесете зеленчуците, посолете и ги разбъркайте. Прехвърлете сместа в гювеч, поръсете с черен и червен пипер, сипете магданоз и пак разбъркайте.

Полейте с олиото и чаена чаша вода, боднете лютата чушка и сложете капака на гювеча. Печете във фурната на 200 градуса докато ястието остане на мазнина.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: